-

nuffnang

berminat?? click la kt image tu,..

30 November 2011

Mega Giveaway by CikNad dan SyieraSalleh


http://i1184.photobucket.com/albums/z323/nadris2/edited-2.gif

uiks tak tahu la dterima tak ...hari ni dah 30/11/2011 dan tarikh tutup hari ni la.
cuba nasib je la..harap ciknad dan syierasalleh..terima la ye...hehehe..



dengan bangganya aku nak tag



28 November 2011

keciwaaa....

gulp3..telan saliva je la..
malam ni guwa di ajak member perkena durian runtuh..
.erk..pembetulan...buah durian yg dijual kt depan kolej...
durian punyer pasal hujan rintik2 ku redah jua
(payung tak da, nasib la ko badan dapat tuan kedekut)
so, pergi la kami ber 4..biasanya ber 9..
tapi sejak ramai dah dbuang kolej tinggal kami je...
so, terkedek2 kami berjalan kaki dalam hujan rintik2..
sampai kt tempat biasa pak cik jual durian..
tak da, malam ni kan bola
malay vs bahrain..mesti diorang tengah tengok bola sambil telan durian nih..
keciwanyaaa...waaaaaa

untuk mengubat luka yg lara..aku dan c'moq masuk kedai makan 
(2 lagi dengan keciwanya balik menangis kt umah,sob3)
pekena milo ais c'moq plak teh tarik..tengok bola ar apa lg
macam best je..ada tanda2 nak menang nih...

dah masuk separuh masa kedua.macam ada change nak menang je nih..
tapi apa tinggal bape minit je lagi..bahrain dapat sumbat 3 gol berturut.
apa la sadisnya malam ni....keciwaaaa lagi....
balik umah mengubat luka yg belum sembuh dapat luka baru plak..
sob3



CANDID TIME CONTEST by Muna Rahimah


nak join tekan banner ni ya..


tetiba rajin lak malam ni nk update blog..hihi...kali ni aku nak join contest yg di tag oleh sahabat blogger..merangkap sahabat aku kt dunia realiti..cewah...
bukan senang nak cari gambar candid ni..
gambar yg ade smuanya posing..
bajet kiut miut g2...hak3...

cari punyar cari, selongkar satu2 folder..
akhirnya aku jumpa la satu gambar yg boleh dkatakan candid la kot..hehe..

gambar yg dipertaruhkan.. keluarga semester 5 

kami dah macam satu family yg besar...
masa ni banyak sangat kamera tak tahu nak pandang mana...ehehehe
semoga ukhuwah kte berkekalan..

dengan sukacitanya aku nak tag..



25 November 2011

tak sabarnya..

lambat rasanya nak tiba 3 hb..aish..
bukan ape..tak sabar nak pau kakakku tersayang..ahakz..
3hb ni my sister dan abang ipar nk datang cni..cni..tanjung malim...
kalo korang nak tahu kakak i pom belajar kt cni jugak dulu...
bertemu jodoh pom kt cni...hahahaha...
UPSI (universiti pertemuan suami isteri) bagus kan???
lepas je grad  terus kawin..terbaik ar..
aku pom nak bernanah telingaa..
bila bersama member pom cakap tentang kawin..
masuk kuliah, lecture plak duk cter pasal kawin adoi..stakat cter xpe la..
tapi siap promosi suh kawin awal2..
ingat kawin ni tangkap muat je ke...
ade jodoh kawin la tu...

oppsss ape ni melalut..ni tak sabar nak kawin or tak sabar nk tnggu 3 hb??
sebenarnya banyak rancangan yg my sis nk buat time 3 hb..
aku ikut je la..my sis ni peminat tegar yong tau fu yg abang kiut2 jual
kt pasar malam pekan tg malim setiap hari sabtu
so, perkara pertama dia nak, makan yong tau fu ler..
then p jalan kt tempat diorang pernah dating...zaman cintan cintun katenya...hak3
lepas tu kteorang akan berangkat ke ulu kinta, 
p kt konvo adik abang ipar..huhu..

alhamdulillah..jadual minggun depan insyaAllah tak busy..
game bola tampar dah tukar tarikh..hehe..kalo tak busy la jugak..



22 November 2011

lepas gian

lama gler tak main bola tampar...petang tadi ble member ajak terus pergi..walau rasa letih gler...habis kelas pom dah 4.30...lepas solat asar..rehat2 jap terus turun kt court bola tampar dekat je...hehe....seronok dapat pegang bola..hehehe..dah lama tak main...kali ni join lg game super upsi...walau dah berapa kali hati ni kata tak nak main dah bola(nak bersara la kononya) tapi sekali member ajak...laju je...sob3..mybe sebab bola tampar je yg aku betol2 minat...aku pom tak tahu ramai org kate main bola tampar sakit tangan la...mula2 main memang la sakit...tapi dah lama ok jer....tadi pom masa main pom..tangan2 aku dah merah...aish..dah macam ape dh...tapi kalo main tak warm up dulu tanggung la sengsaranya...dah sakit2 urat..semalam pom main kejap dah cramp..merana kejap lepas tu sambung balik..hak3..memang degil bila dh jumpe bola tampar...

18 November 2011

biar hati yg berbicara


‎~✿..Terasa keinginan untuk BERJUMPA denganmu, tetapi tidak berjumpa LEBIH BAIK buat IMANKU..✿~


>>> Kalau BERJODOH tidak ke mana..walau jauh, Allah dekat, dekat dan dekatkan lagi..sungguh, aturan Allah tidak dapat kita jangka..tinggal kita saja, ‘MINTA SUNGGUH-SUNGGUH’ agar Allah bukakan hati dia untuk MELAMAR kita..kerana Allahlah Maha Kuasa membukanya..kita, senyum..biar HATI sahaja yang BERBICARA..(✿◠‿◠)

17 November 2011

"CONTEST HADIAH BEST by JALAL"


sebenarnya aku dah lama nk join contest ni tapi sebab kekangan masa baru ari ni nak join..memang dah lama pom follow blog JALAL ni..so, sebelum tarikh tutup contest ni baik aku join cepat2..mana la tahu kot bertuah dapat hadiah..hehehe...


sape nak join korang klik je kt banner..
hadiah menarik kot..
korang mintak je apa yg korang nak..
tapi jangan la yg melampau sangat...hehehe...

tarikh tutup contest ni 28/11/2011, so cepat la join..

antara syarat nk join contest ni letak la satu gambar korang..
sob3 segan..xtahu nak letak yg mane....

aku suka pic ni sebab, malam tu aku kene prank kaw2 oleh member2 aku..
bfday aku yg ke 20..
hadiah yg aku nak, mintak jangan tak mintak(xmalu)
biaq ah dah dia suh mintak..hehe..


keychain hp,... =)

sebabnya keychain hp aku sebelum ni dah rosak..
lepas tu tak nak beli baru tp
nak orang yg hadiahkan..hehe..

aku nak tag..


done!!












16 November 2011

Tuhan berikan aku cinta

cintailah seseorang itu atas
siapa dia sekarang
dan bukan siapa dia
sebelumnya...

kisah silam tidak perlu 
diungkit lagi, kiranya
kamu benar-benar 
mencintainya setulus hati...

video

cinta sebenarnya adalah 
membiarkan orang yang 
kamu cintai menjadi dirinya 
sendiri dan tidak merubahnya
menjadi gambaran yang
kami inginkan..

jika tidak kamu hanya mencintai
pantulan diri sendiri
yang kamu temukan di dalam
dirinya....


12 November 2011

konvokesyen tadika dan taska upsi

alhamdulillah setelah seminggu kami bertungkus lumus dari design, membina props dan menyusun(siang dan malam)..dtambah dengan tugas last minutes yg kteorang baru dapat,..kene handle sepanjang perjalanan majlis konvokesyen kanak2 tadika dan taska..akhirnya semua berjalan dengan lancar.....heppy sangat walaupom terpaksa bekorban tenaga dan masa cuti kami...bila tengok majlis ni berjalan dengan lancar...tengok muka kanak2 yg konvo hepy je...dan ibu bapa mereka pom hepy...lepas selesai je majlis konvo tu, diorang bergambar disetiap sudut kteorang punyer design..memang hepy ar..






persembahan kanak2 6 tahun..tarian 1 malaysia

dan yg paling best dapat kenal dengan Adam...comey sangat si kecik adam...lagi2 time dia nyanyi lagu gajah.siap menari lg.hak3..kelakar walaupom xberapa nak paham...ok adam baru umah 3 tahun..tapi bijak kot...siyes memang comey...dan terharu la..coz masa aku minta dia nyanyi lagu tu..then dia nyanyikan lagu tu sambil menari..rasa nak nangis...sebab hepy dan excited tengok adam...lupa nak tangkap gambar adam..sob3..=(


terima kasih kt kawan2 yg menjayakan program..tima kasih sangat..dan trima kasih kat DR.Mahani sebab bagi peluag kt kteorang untuk merasai pengalaman dan ilmu yang tak ternilai ni...


sayang korang semua..ni hanya la sebahagian dari kteorang..sebenarnya ramai lg yg telah bersusah payah bersama kami..cuma diorang masih berada di kampung...


kalau nak cerita dugaan yg kami tempuhi sepanjang perjalanan program ni banyak ar..dari mula2 nak design hingga la ke bina dan susun..tapi dugaan ni la yg mendewasakan kteorang...sekurang-kurangnya kami dapat menyelesaikannya...alhamdulillah...=)


p/s: tak dapat nak upload gambar banyak2..coz ni hanya lah gambar yg aku snap dengan hp cikai aku..hehehe



10 November 2011

eh aku dah tengok la ombak rindu...

alhamdulillah...dah sampai tg malim...sepatutnya malam ni aku join member2 aku siapkan pentas tapi dah sampai lewat..tak pergi ler...

ok la sebenarnya aku ada cter nak kongsi....petang khamis sebelum balik kampung...aku p makan dengan member2 aku..huh sebelum balik kan jumper diorang dlu....tengah tunggu order tu..aku saja la nak kene kan depa...

aku: eh3...best la cter ombak rindu(adaptasi dar novel ombak rindu)..
k.A: che su nak g tengok ke??(pawagam)
c'b & c' m: senyum je...
aku: kite dah tengok la tadi...bestttt....
K.A, C'B & C.M : huh???? dah tayang ke??
aku: dah la, kte tengok kt utube tadi..buat muka innocent...(sebenarnya nak gelak guling2 tengok muka diorang)
K.A: betol ke???
C'M:  eh  *$#&****$$%%##$%#***
C'B: ????????
aku: (dengan perlahan-lahan aku sebut) Trailerrrrrrr.....aku bantai gelakkan diorang...hak8...tu la bila2 bagi orang habis cakap dulu...hak8..apa lagi mengamuk la diorang..nasib baik tak makan selipar je...bising kedai makan tu dengan suara depa marahkan aku dan suara aku gelakkan mereka....tak boleh engat la muka diorang semua bila aku cakap dah tengok cter tu...sememangnya..semua ternanti-nanti cter tu kuaq kt pawagam...jom layan trailer



Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.


Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan. Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?


kalau ikut dalam novel memang best ar cter nih...tak sabar nak tengok...hehehe



03 November 2011

mood balik kampung...

menandakan hepy nk balik..


mestilah hepy nak balik kampung...dah 2 bulan lebih kot aku duk sini.
sabar je walau pom rasa nak balik tu tinggal senipis kulit bawang...sob3..
semoga aku selamat tiba ke rumah...
jumpe mak ayoh...adik..bongsu dan kucing itam guwa yg comey lote...
sebelum balik petang ni..
aku join member aku untuk mengajar kanak-kanak ADHD(attention deficit hyperactif disorder)
kanak-kanak ADHD, dia ni jenis yg tak boleh fokus dan tak boleh duk diam..
uiks bimbang jugak sebenarnya...nak ngajor budak ADHD, sekali dlempangnya cikgu..
macam mana??? awal2 lg aku dah tanyer member aku budak ni
jenis marah2 ke?? budak hyperaktif ni..dia bukan hirau sangat 
asal dia bebas bergerak dan dapat buat ape yg dia suka
kadang2 dia boleh melukakan diri sendiri...
tapi guwa nak ikut gak..masa sekarang la nak timbal pengalaman sebanyak mungkin...
"semoga Allah permudahkan segala urusanku"





02 November 2011

mood daftar mengundi...



4 mei lepas, maka genap la umur aku 21 tahun...dah cukup umur nak mengundi..hak4 apa lagi mesti la jalankan tanggungjawab anda...tapi yang musykil ni sampai sekarang aku tak mendaftar....sob3...nak tahu kenapa???
dah 2 kali kot aku rasa tertipu...
semalam aku tengok memo kat board  KUO (kolej kediaman aku) nama aku tersenarai antara student yang belum mendaftar mengundi lagi, so kteorang yang belum mendaftar kene la hadirkan diri kt cafe KUO 8.30 malam pada 1/11/2011(semalam la kan)...so aku pom turun la dah dekat2 pukul  9.00 malam..pusing2 kt cafe tu...aik tak nampak pom orang daftar mengundi.lepas tu pergi kt board tu..bace2..betol la malam ni..lepas tu aku pergi sekali lg..hrmmmm tak ada..*dalam hati sakit hatinya dah la ade kerje nak buat (persiapan hias pentas konvo kanak2 tadika)...bila pergi tak ada pom...argggg...malas ar...aku pom blaahh ar gerak kt tempat grup aku buat persiapan...

then pagi ni pukul 8.30 a.m sekali lagi member aku ajak pergi mendaftar..katanye ade bukak kaunter kt bitara siswa...excited la ni nak g...so habis je kelas...kteorang pom gerak ke sana..tapi hampeh...tak ada bayang pom...arggg geram betol laaa....dah dua kali kene tipu....



01 November 2011

busy sangat

seminggu sebelum balik kampung...memang aku busy gler ar...uiks penat la cakap banyak ni...selalunya aku ni jenis yang ikut je..tetiba kali ni pegang title designer, nak tak nak mesti kene cakap banyak..kadang2 apa yg kteorang cakap lain pulak yg jadi..hak3...terbaikk!!!

semalam petang dan malam kteorang buat persiapan pentas...semuanya bekerjasama..alhamdulillah...walaupom ada yang tak turut serta...kerja kte tetap berjalan...kene la buat cepat2 semua nak balik kampung termasuk la aku...sob8...nak balik!!!!!

jom layan nasyid..."berjalan tanpa henti" semoga dugaan ni dapat kte hadapi dan bersyukur dengan nikmat Allah...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...