-

nuffnang

berminat?? click la kt image tu,..

21 December 2010

baru ku tahu

aku xtau la korang dah tahu ke belum..tp seyes bnda ni aku bru tahu semalam....mulanya aku just dengar dr my sister..dia duk cakap nak makan radix2...ape ke hel la dengan akak aku ni radix pom nak makan ke??? aku xtau pape cz..apa yg aku tahu radix tu jenama kopi...kopi radix yg HPA punyer kam3??

then sebab t'lalu lama terperap kt umah (macam pekasam dh) aku keluar jalan2 wif my sis, abg ipar n 2 org adik aku...my sis nk p cari oven jenama ape ntah..cari la kedai oven 2...penat wooo..dengan jalan jem lagi...bila dah jumpa..oven nya tak da..dah habis stok...frust nya my sister la..aku xrase pape pom..

on da way balik..kakak aku kata nk makan ayam radix..aku kebingungan bila masa radix jual ayam, tapi aku diam je la..bila dah sampai kt tempat tu..rupa-rupanya...HPA dh bkak restoran francais jugak..lebih kurang KFC la...tp yg ni name nya RFC(radix fried chicken)..aku nak share gambar ni dengan korang

kalau KFC wrna merah radix plak warna oren..hehe..yg ni terletak betul2 depan HUSM kubang kerian..

menu dia lebih kurang dgn menu KFC gk...bagi aku ayam goreng RFC lg sedap...harganya pom lebih murah ya...

tempat permainan kanak2 pom ada gak..

bila balik umah aku mintak pk cik google cari pasal RFC ni..
rupa-rupanya RFC dah beroperasi selama 2 tahun

RFC merupakan produk makanan berasaskan ayam organik yg sudah pasti dijamin halal segala cara perternakan, pemprosesan malah cara memasaknya
RFC banyak tertumpu di daerah utara semenanjung dikatakan akan meluaskan pasarannya keseluruh negara dalam masa terdekat. malah dikatakan juga cawangan RFC sudah ada yg beroperasi di luar negara seperti Arab Saudi

p/s: jom kita beramai2 beralih arah ke RFC plak ya...sedap+harga berpatutan dan yg penting dijamin HALAL






2 comments:

Qurratul 'Ain said...

kami2 dah tahu dah..hiiii

suraiya sofia said...

jd sy sorang je la xtau sob3...kalu xikut kakak mst xtau lg nih...ble la tg malim nk ade RFC jgk...hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...