-

nuffnang

berminat?? click la kt image tu,..

17 February 2011

mane hand phone aku nih????

16 feb 2011
petang ni kelas aku di DKA (dewan kuliah A) cam biasa kelas agak boring..nak2 sebelah petang lg wat aku mengantuk..Allahu akbar..apa nak jadi la bila lecture cakap ade kuiz terus tekun salin nota...cz soalan yg akn keluar berkaitan dgn topik petang ni...walau ngatuk giler tetap usaha salin nota.....dan di akhir kuliah mata aku tak dapat tahan lagi akhirnya terkatup juga...


sebelum kuiz kami ade pembentangan tugasan..time ni dgunakan untuk tdor kui3...tp kejap je la org kte lepas lelah..kami dihidangkan lawak spotan dr kump tjod..hahahaha lawak giler pembantagan diorang salut ar nga diorang...


tiba pulak part kuiz..
jawab2 jgn tak jawab...kami yg 1 geng dalam kelas(coursemate aku) ape lg sob set2 la kt belakang..nak kate tibai tak juga tapi rasa2 nya jawapan kteorang  sama jer...hahaha soalan objektif..mesti la sama kam3??? 


habis je jwab kuiz trus balik umah, cik leha tak solat asar lg,...balik umah singgah pasar rabu jap beli keropok..aku ni memang jenis tak kisah ckit pasal hand phone kalu tak brbunyi lantak ar...nak2 bila ngadap my luppy lupa dah psal bnda2 lain...dalam pukul 10 lebih aku rasa something pelik je...tp biaq ah..masih tak sedar hand phone tak da...masa ni aku tengah cari info tntang pemakanan atlet bola tampar esemen yg nak kene hantar..tp tenet wt hal slow cam kura...arggg ngatuk dari aku tnggu tenet yg slow ni baik tdor...so, baru la mula nak cari hand phone nak set alarm...(hand phone ko just guna nak set alarm ke????) 


selongkar segala isi beg, belek sana belek sini....huh tak da???? then apa lg prgi bilik cik leha..hand phone ore tinggal kt DKA la...huh biar betol...horm xdop ni...so, pinjam la hand phone cik leha miscoll no. aku...sah tak da..tapi masuk..then aku miscoll sekali, alamak dah mati la...dup dap, dup dap..ileks2  bateri tak da kot..(sedap hati je)..memang tak da bateri pom td...


telefon k.lela my roomate, dia ade kelas, mintak dia pergi DKA..tp sayang DKA dh kunci..so selamat la hand phone aku bermalam kt sane...aku kt umah pula macam kucing kepanasan....mne bleh nak lelap tinggal hand phone aku sorang2 kt DKA (smbil mngelap air liur yg tak sempat nak basi)....sambil b'doa dan bertawakkal je la..kalu ada..memang rezki aku, kalu  tak da redha ler memang bukan rezki aku..

setiap jam aku tersedar..terasa lame pula aku tdor...then 4.40 a.m aku tersedar lg, mula2 tengok jam, pukul berapa dah ni...pukul 6.30 da ka ni...(jap bila aku tak tahu tengok jam ni??) kebingungan..




so aku pom bukak my luppy..aiyak..baru pukul 4.40 la....tapi bila dah bukak my luppy aku tak boleh tdor..layan tenet bkak blog bkak, upsi portal kot2 ade post terbaru..hrmmm tak da pape..so, aku belajar psal churchurp

churpchurp ni lebih kurang nufnang la..bila kte pasang iklan churchurp kt blog kte dan orang yg clik kt iklan tu kte dapat duit..hehe..psal duit sanggup bersekang mata...

lepas azan subuh aku aku mandi (aku uzur tapi bangun awal gler) then, bersiap2 nk g observe kanak2 taska sambil cari hand phone aku... hari ni turn aku n cik leha yg observe...pergi DKA tak da orang lagi terus cari hand phone celah kerusi...Alhamdulillah ada lagi, syukur sangat..baru aku engat masa aku beralih tempat tu hand phone aku terjatuh..

kembali ke tuannya..alhamdulillah...

p/s: pergi taska tengok kanak2 comey yg nak msuk kelas,..macam2 ragam ada yg nangis tak nak masuk kelas, ada yg jalan menonong terus kelas, ade yg tengok kami dah tersengeh malu2...eee comey betol la bdak2 ni...=)..tak sabar nak ada anak saudara...my sister cepat la...



2 comments:

'Ainun Qalbi said...

eh6.. nk ank saudara ja ka???

suraiya sofia said...

anak saudara la..kte lmbat lg...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...