-

nuffnang

berminat?? click la kt image tu,..

28 February 2011

buat sesuatu yg aku tak suka

uhuks...malas..malas..malas...datang dah penyakit malas aku ni...bukan setakat malas nak post entry baru, malas wt esemen, malas makan..opssss...clap2 malas makan tu bukan ya...hahaha...lepas tu suka tidor..aish teruknya aku...petang nih aku nak citer ckit ar..rasa rindu pulak nak post kt sini..

first time la ni aku buat sesuatu yg aku tak suka..k2.ni bukan first time, cuma aku boleh disimpulkan kalo aku tak nak boleh je aku tak buat....huhuhu..apa tu?? erkkk kawad kaki....memang aku tak suka kawad kaki...tengok orang kawad suka la..lepas tu bila diorang wt salah aku tolong gelakkan...memang suka...aish...tak sah kalau tak gelakkan orang.....

dengan terpaksa+rela = paksa rela, aku masuk kawad kaki untuk perbarisan wakil kolej aku...sebenarnya aku expect perbarisan ni just jalan lenggang kangkung cam nak g pasar malam je..lebih2 lagi dapat stiker..sape tak nak stiker, dah la sem ni aku tak da stiker lagi, tak tahu la sem depan dapat duk kolej lagi ke tak..(stiker tu sebagai bantuan untuk dapat kolej)..so aku join la, tapi bila pergi latihan abang2 dan kakak2 suksis latih kteorang kawad kaki untuk perbarisan...waaaaa tak mahu...imbas kembali zaman aku kt PLKN dulu...orang lain nak masuk kawad kaki untuk perbarisan penutupan, aku pulak awal2 dah tarik diri, masa pemilihan tu, aku duk tunggu bila la jurulatih nak keluarkan aku ni, dah ade beberapa orang yg dikeluarkan, dengan takut2 aku pom join la group yg dah dikeluarkan...nasib baik jurulatih tu tak perasan...selamat2..orang tengah kawad kteorang pulak duk lepak n sembang2,,,,hahhaa..aku lemah la part yg jalan sambil tukar kaki tu, sampai sekarang tak jadi, kadang2 aku main hentam je, tapi tak da pulak orang perasan...hrmmmm hairan aku..

so, kteorang pom join la kawad kaki sekali dengan abang2 n kakak2 senior suksis...hohoho...mula2 nak ikut diorang memang susah ar, diorang dah memang expert kawad kaki, kami pula, aish tak yah cakap la..jalan cam robot pom ade...aku plak yg jenis langkah pendek..memang jenuh la nak ngejor depa....diorang jalan laju kot...tapi aku suka dengan incik jurulatih suksis tu..beliau tegas tapi lawak...tak da la kami stress sangat dah la kawad tengah panas..nasib baik incik jurulatih pandai buat lawak kalau tak memang terbakor jugak...bila perbarisankan kene susun kedudukan ikut ktinggian kan3..so, korang agak2 la kt mane kedudukan aku??? cepat jawab sape betol dapat seposen..hahaha

bila kenang balik latihan kami tu memang kelakor...macam2 gaya ade...yg jalan cam robot paling kelakor...hahaha....masa latihan dan perbarisan sebenar tu kami diapit abang2 n kakak suksis so, kalau salah tak nampak sangat la....best jugak kawad ni dapat tambah kawan baru..
hoho..dia ni duk sebelah aku time perbarisan..kawan bru tapi tak tahu nama..
apa nak jadi la dengan ko ni su..selalu chengini, sembang bukan main tp nama tak tanye plak...haila..

yg baju merah tu kteorang punyer TNC..punye la lame kteorang tunggu...datang2 tayang muka tak bersalah...huhuhu



ni dah lepas perbarisan..cuba korang teka sape yg johan perbarisan???

kteorang la...macam tak caya...bila tempat ke-3 n ke-2 tu diumumkan, kolej kteorang tak t'calon pom..
so, semua dah buat muka cuak n pasrah...mcam tak da harapan nak menang je..
tiba johan nama kolej kteorang yg naik...apa lagi bersorak la...semua b'diri buat ombak...tak sangka gua cakap sama lu...incik jurulatih pom cakap macam tu jugak...tak sangka kteorang boleh menag, tapi incik jurulatih cakap kteorang punyer perbarisan memang cantik...yg selalu kene tegur buat salah dah tak wt salah lagi...hehehehe..meleret kami senyum walau tak sampai 24 jam kami training n bersama2 abang2 dan kakak2 suksis..kami boleh bekerjasama...dgn baik..hehehe...seronok2..tp lepas ni tak nak dah masuk kawad..hahaha











4 comments:

umie_maliza said...

Ai sue..my fav actvty 2..hehehe..da lama xkawad..rindu2!!!..

suraiya sofia said...

that actvt i hate da most..muhahahaa...rindu i ke??? hahaha

bunga said...

xnak kawad..

suraiya sofia said...

bagus2...hahaha...terpksa ni nk dpt stiker kalo x...dalam mimpi je la...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...