-

nuffnang

berminat?? click la kt image tu,..

10 April 2011

korang ingat lagi tak???



jom kenang kembali zaman sekolah rendah....kepada budak2 yg lahir pada 70/80/90an mesti ingat..
  1. kat sekolah ada salesman jual buku cerita. hari ni bagi list, esok mintak duit. walaupun cerita dalam buku tu dah tahu tapi tetap nak beli. salesman susu pom cam tu gak.
  2. kat library budak2 memang baca buku tapi tengok gambar je a..bile ada program nilam, semua cibuk nak pinjam buku..hehe
  3. RMT kat sekolah makan tak best, tapi yg berduit pom join RMT gk. tak paham2...
  4. pakai pensel box yg bley bukak depan belakang, ciap ada sharpener ag kt tengah2..haha
  5. main lawan pemada, sayang nak guna tok padam, padahal fungsi sebenan memang tuk padam pom..penat2..
  6. pakai pembari bergerigi, kt dalam ada air pastu ada benda berkilau dalam air.
  7. bulu ayam jadi ramping sebab selalu dijadikan rotan...
  8. time pendidikan seni , lukis semua boley tapi bila kaler hampeh! ada gk wt ayaman pakai kertas warna.
  9. takut BCG, tapi lepas kena injek muka poyo je..( abang aku bukan main lagi cakap sakit la..b'darah la..padahal time kene injek tu tak sakit pom..haha)
  10. balik sekolah beli jojo tak pom dendang. tora pon bez gak..beli semata-mata nak mainnan..coklat tak makan pom.
  11. kalu ikut kan aku banyak lagi kenangan masa kt sekolah rendah..time ckgu tak masuk kelas je mula ar wt program sndiri..main kejar2 keliling sekolah.laki pompuan same je...lucu beb.tapi sekarang bila jumpe balik member2 sekolah dulu dah sengan nak tegur lagi2  budak laki....hahaha
ni la buku siri penyiasatan yg aku suka bace masa kt sekolah rendah..siri penyiasatan salmah


yg ni pula siri penyiasatan hadi..buku cerita nih yg paling aku suka..memang buku cerita nih buat kit brfikir apa sebenarnya yg t'jadi di sebalik misteri2 tu..

zaman sekarang tak de dah semua nih.. tak de masa nak layan semua ni..bila kenang balik zaman sekolah rendah nih lucu kan??? ahahahaha..aku masa sekolah rendah suka giler bace buku cerita siri penyiasatan..siri penyiasatan salmah n hadi..hampir ksemua buku cerita bersiri nih aku pinjam...sekarang ade lagi ke buku cerita ni...

3 comments:

bunga said...

haha..betu2/..bunga ingat g..zaman belajar dulu2..

Qurratul 'Ain said...

jom kiter pakat keje sumer!hi7

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...