-

nuffnang

berminat?? click la kt image tu,..

09 January 2011

albi nadak (seruan hatiku)




video

first time aku dengar lagu ni, aku dah jatuh hati 
walauppom xfaham maksudnya..
belajar je bahasa arab tapi fail..

so aku cari la kat incik youtube
punyer la susah nak donload..
tapi sebab suka usaha la jgk kan...
tak puas dengar bukan sebab maksudnya tapi sebab nadanya..

maksud lagu ni adalah seruan hati seorang kekasih kepada
kekasihnya. aku teringat kata2 seorang sahabat nasyid yang sebegini hanyalah untuk menarik pendengar bukan untuk berdakwah..kalau kita lihat kumpulan nasyid Rabbani, mereka lebih kepada nasyid untuk berdakwah sampai sekarang orang suka dengar lagu mereka dan mereka tidak berpecah walaupom ustaz Asri dah tak de,mungkin sebab niat mereka untuk berdakwah tak seperti sesetengah kumpulan nasyid lain...bila fikir balik memang betul kate beliau

jadi nasyid sebegini lebih kurang sama dengan lagu2 jiwang semua tu..cuma bezanya ia genre nasyid..aku suka lagu maher zain banyak unsur2 pengajaran dalam lagu
beliau

p/s:moga arwah ustaz Asri ditempat di kalangan mereka yang beriman..Al-Fatihah untuk arwah..

2 comments:

'Ainun Qalbi said...

lagu kita ni.. y tlh didedikasikan oleh???? *******

suraiya sofia said...

entah name gapo..fares ke?? xengat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...